Teknikstudenter får stipendiet The isMobile Challenge för bästa gymnasiearbete

Olga Byström.jpg
 

isMobile delar varje år ut ett stipendium på 10.000 kronor för bästa gymnasiearbete inom området informations- och medieteknik på teknikprogrammet på Luleå gymnasieskola. I år får fyra studenter dela på stipendiet.

De fyra är John Backman, som skapat en smart tavla med röststyrning, Axel Johansson och Elias Bergman, för deras kreativa spelutveckling och Olga Byström för sin studie om grafisk design i relation till teknisk psykologi.

Kriterierna för att erhålla stipendiet var att ha tillgodogjort sig utbildningen och på egen hand utforskat nya teknikområden, visat ett nytänk och teknikhöjd i gymnasiearbetet, agerat på ett drivande och initiativtagande sätt, haft en god kontakt med sin handledare samt hållit tidplanen och arbetat strukturerat.

”De vinnande studenterna har verkligen kastat sig ut på okänd mark och vågat utmana sig själva. Det vi på isMobile belönar är kämpaglöden, kreativiteten och förmågan att färdigställa sitt åtagande. Vinnarna har lyckats att hålla såväl teknikhöjd som tidplan och jag är mycket imponerad över deras kreativitet”, säger Peter Jonsson som är ansvarig för stipendiet The isMobile Challenge och är den som delar ut priset.

isMobile är ett växande IT-produktbolag med stort fokus på teknik, innovation och smarta lösningar för fältservice inom bl.a. energi, industriellt underhåll och tullverksamhet. ”För oss är det viktigt att ligga i teknikens framkant och att stödja unga förmågor att nyttja sin fulla potential inom detta område. Vi är mycket stolta och glada över att få dela ut detta stipendium till dessa talangfulla ungdomar” säger Mikael Bäckman, CEO på isMobile. Han betonar att det är viktigt att tidigt skapa relation med den yngre generationen så att de ser vad som efterfrågas på marknaden samtidigt som företag får möjlighet uppmuntra deras kreativitet och drivkraft. ”De unga är en starkt bidragande faktor till samhällets och företagens fortsatta utveckling och det är viktigt att vi tar till vara på den energi de skapar. Vi ser stor potential i vinnarna och önskar dem ett varmt lycka till i framtiden”, avslutar Mikael.

John Backman, en av stipendiaterna, är mycket nöjd över sitt arbete och sin vinst. ”Det känns jätteroligt att få det här stipendiet eftersom jag har lagt ned mycket energi på att få till ett bra resultat”, säger han och fortsätter sedan vidare för studentfirande.

Peter Jonsson isMobile Olga Byström och John Backman.jpg
Axel Johansson och Elias Bergman.jpg

Välkommen att läsa mer om isMobile på

www.ismobile.com